Meteen naar de content

Gratis verzending in Nederland vanaf €29

Bezorging bij afhaalpunt bij jou in de buurt mogelijk

  Wanneer oogst ik mijn wietplant(en)?

  De bloeitijd van jouw wietplant(en).

  We zullen nu eerst bespreken hoe jij bepaalt wanneer jouw cannabisplant(en) oogstrijp is (of zijn). Allereerst kun je een beetje inschatten wanneer ze oogstrijp zijn aan de hand van de (bloei)tijd die de zadenleverancier opgeeft of online te vinden is voor desbetreffende wietplant(en). Dit geeft je in ieder geval een idee van hoelang jouw soort(en) nodig hebben en ook of ze dus wel klaar om te oogsten zouden kunnen zijn.
    
  Je wilt namelijk kunnen bepalen of ze zoals het heet: oogstrijp zijn. Ook (intensere) geur en verkleuringen van de wiettoppen en eventueel het vergelen van de bladeren rond de aangegeven (indicatie)bloeitijd kunnen signalen zijn dat je wietplant klaar is om te oogsten!
    
  Bij Autoflowers wordt er vaak een indicatie van zaad tot oogst genoemd. Bij fotoperiode planten is dit vaak de bloeitijd. Let wel op zoals aangegeven zijn dit slechts indicaties om een inschatting te kunnen maken, maar er is veel meer dan dat nodig om je cannabisplant(en) op precies het juiste moment te oogsten. De best mogelijke oogstperiode dus wanneer Cannabis het meest potent is: Is voor de meeste cannabisplanten namelijk een periode van slechts +/- 2 weken. 
   
    

  Pistils ookwel de Stampers in en op de wiettoppen.

  Naast de tijd die de zadenleverancier opgeeft of dus online te vinden is kun je aan de hand van de kleine haartjes dat zijn de Pistils of Stampers op je wiettoppen bepalen of je wietplant oogstrijp is.
  Als deze wit zijn, is de cannabis vaak nog niet oogstrijp. Wanneer zo ongeveer 60-70% of meer bruin of oranjekleurig is; dan zijn jouw wietplanten vaak rijp om te oogsten. Soms worden ze in plaats van bruinig/oranje echter rood/roze of ook weleens andere kleuren.
    
  Het beste bekijk je deze kleine haartjes op de toppen van je wietplant(en) natuurlijk met een goed vergrootglas, maar nog beter met een Trichoscoop. *Sommige hele goede fotocamera’s kunnen ook goed inzoomen om de haartjes op je wiettopen (en in de oksels van de vertakkingen) beter te fotograferen en dus te bekijken.
    

  Microscoop & Trichoscoop.

  Jouw wietplanten kan en ga je dus nog beter bekijken; Eigenlijk bestuderen als het ware. Het allerbeste doe je dit met een microscoop mits je wel bereid bent een top(je) van je wietplanten af te knippen of snijden. Dit is echter niet (persé) nodig bij een eerdergenoemde Trichoscoop. Deze Trichoscopen zijn erg handig om een vergroting te krijgen van jouw cannabis(toppen). Hiermee kun de trichomen heel goed bekijken. Trichomen zijn en bevatten voornamelijk de psychoactieve bestanddelen van (je) cannabis. In je microscoop of trichoscoop zie je deze als melkachtige druppels of ookwel paddenstoelvormig.
  Als deze Trichomen nog heel helder, als ware doorzichtig zijn dan is je cannabisplant nog niet oogstrijp!
   
     
     
  • Zijn de trichomen al wel erg melkachtig dus compleet wazig dan zou je de desbetreffende plant(en) kunnen oogsten, mits je een erg high effect van je wiet (bereiken) wilt. 
  • Heb jij liever meer een heavy stone? Dan kun je beter iets lang wachten tot de toppen van je wietplant(en) trichomen bevatten die minstens 20 á 30% (of nog meer) amber of ookwel bruin gekleurd zijn/worden. *Soms zijn andere kleuren echter ook wel mogelijk.

    

  Je kunt inmiddels de meeste kenmerken hierboven in jouw cannabisplant(en) en de toppen ervan herkennen? Dan is het oogsttijd!
  Wil gemakkelijk je eigen wietplant kweken? Bekijk de IGrowcan op onze website.

  Laat een reactie achter

  24/7 Klantenservice

  Gratis verzending vanaf €29

  Nr #1 van Nederland

  Exclusieve producten